Sierbestrating Utrecht en omgeving aan laten leggen

Achtertuin bestraten met kunstgrasWe zijn gespecialiseerd in het leggen van sierbestrating in Utrecht bij woningen en bedrijfspanden. Zo kunnen we uw tuin, terras, oprit of tuinpad bestraten maar ook het bestraten van bedrijfsterreinen, parkeerterreinen, stoepen en straten behoren tot de werkzaamheden. onze stratenmakers kunnen uw sierbestrating in Utrecht zowel modern of klassiek uitstekend leggen. Ook kunnen wij goed overweg met allerlei soorten bestratingsmaterialen. Van keramische tegels, natuursteen, klinkers tot flagstones en waaltjes. Om te voorkomen dat uw sierbestrating gaat verzakken zorgen we van te voren voor een goede ondergrond. Hierdoor blijft uw nieuwe bestrating langer mooi liggen. We werken voor zowel particulieren als bedrijven en het werkgebied bestaat uit de gehele regio rondom Utrecht.

Gratis offerte aanvragen

Mooie sierbestrating in Utrecht bij uw huis of bedrijf

Bent u op zoek naar professionele stratenmakers die uw tuin of oprit onder kunnen nemen? Dan bent u bij stratenmakersbedrijf van de Merkt aan het goede adres! Wij zorgen ervoor dat uw sierbestrating precies komt te liggen zoals het is gewenst. De kwaliteit van de op te leveren sierbestrating staat hierbij altijd voorop. Om ervoor te zorgen dat u kunt genieten van uw sierbestrating in Utrecht is het belangrijk dat wij uw wensen goed begrijpen. Door onze jarenlange ervaring en kennis kunnen wij u voorzien van het juiste advies. Denk aan toe te passen bestratingsmaterialen, verschillende legverbanden en het juiste plan van aanpak. Met de juiste producten, gereedschappen en machines wordt uw straatwerk netjes en nauwkeurig uitgevoerd en zorgen we ervoor dat we de kwaliteit van uw bestrating kunnen garanderen.

Neem gerust contact op

Toepassingen sierbestrating in Utrecht

Sierbestrating kan toegepast worden in verschillende bestratingsobjecten zoals bijvoorbeeld opritten, terrassen, tuinpaden, terrassen, straten en parkeerplaatsen. Onze stratenmakers verzorgen de aanleg van uw sierbestrating op professionele wijze. U kunt kiezen voor zowel moderne als voor klassieke sierbestrating. Wij geven u graag advies over passende bestrating voor uw klus. Uiteraard houden we rekening met uw wensen, budget én het onderhoud van het straatwerk. Zowel bij standaard als bij speciale sierbestrating leggen onze stratenmakers moeiteloos elk gewenst patroon. We streven hierbij enkel naar perfectie en hebben het opleveren van kwaliteit hoog in het vaandel. 

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Soorten sierbestrating die u kunt kiezen

Als u sierbestrating gelegd wilt hebben in uw tuin, op uw oprit of terras zijn er veel mogelijkheden. Factoren die meespelen bij het kiezen van uw sierbestrating zijn; Welke steensoorten kunnen er gebruikt worden voor het bestratingsobject? Welke uitstraling wilt u uw tuin geven? Wat is de oppervlakte van uw tuin? En wat is natuurlijk uw persoonlijke smaak? Uiteraard kunnen wij goed advies geven bij het kiezen van de juiste bestratingsmaterialen. Er zijn diverse soorten stenen en tegels.

De meest voorkomende stenen en tegels voor uw bestrating

 • Keramische tegels: De keramische tegels voor je tuin of terras is een goede keuze voor uw sierbestrating en zijn bijna letterlijk in alle soorten, maten en kleuren te krijgen. Vindt u natuursteen erg mooi, maar houdt u niet van het bijbehorende onderhoud? Dan kunt u kiezen voor keramische tuintegels die verkrijgbaar zijn in meerdere natuursteenlooks. Zo heeft u wel de lusten, maar niet de lasten.
 • Beton klinkers en stenen: Betonklinkers worden veelal gebruikt bij de bestrating van opritten en wegen, maar zijn ook erg populair bij de aanleg van tuinpaadjes. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en formaten. Een bekend formaat is het waalformaat. Deze smalle sierklinker is het perfecte voorbeeld van klassieke sierbestrating en wordt vaak gebruikt in een visgraatlegverband. Andere gangbare formaten zijn het kei- en dikformaat.
 • Gebakken klinkers en stenen: Gebakken klinkers hebben een mooie uitstraling en worden veel gebruikt bij het aanleggen van bijvoorbeeld pittoreske terrasjes. Daarnaast hebben ze ook nog eens zeer gunstige product eigenschappen. De klinkers worden op zeer hoge temperatuur gebakken waardoor ze zeer hard worden. Hierdoor is het moeilijk voor algen en mossen om zich aan deze stenen te hechten. Deze klinkers zijn dus zeer geschikt als je niet houdt van grondig onderhoud. De gebakken klinkers gaan generaties lang mee, zijn zeer duurzaam en blijven hun kleur behouden.
 • Natuurtegels: Bestrating met natuurtegels is de meest unieke en authentieke sierbestrating die wij benoemen. Deze tegels zijn 100% uniek, omdat er geen enkele tegel hetzelfde is. Deze natuurtegels hebben een eigen karakter kunnen uit vele soorten gesteente gemaakt zijn en worden ook veel gebruikt bij het aanleggen van een terras. Een nadeel van het gebruiken van natuursteen voor uw terras is het onderhoud. Het is een stuk gevoeliger voor krassen en vuil dan keramische tegels. Ook is het vaak een stuk duurder dan andere soorten sierbestrating.
 • Betontegels: Betontegels zien er mooi uit en zijn een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld natuurtegels. De bekendste betontegel is ongetwijfeld de stoeptegel, maar er zijn nog veel meer afmetingen en kleuren beschikbaar. Met betontegels kunt u alle kanten op. Een betonnen bestrating gaat jarenlang mee, is goed geschikt voor herbestrating en kleurvast. Betontegels kunnen goed worden gebruikt bij het aanleggen van een oprit.

Offerte aanvragen

Verschillende legverbanden mogelijk voor uw sierbestrating in Utrecht

Wilt u uw sierbestrating Utrecht een speciaal uiterlijk geven? Dan kunt u ervoor kiezen om uw bestrating volgens een bepaald legverband te laten leggen. Er zijn veel legverbanden mogelijk. Voor oppervlakten die zwaar belast zullen worden, zoals een parkeerplaats en een oprit is het zo dat bepaalde legverbanden sterker en beter zijn voor de bestrating. Wij kunnen u goed advies geven over welke legverbanden mogelijk zijn voor de gewenste toepassing. Hier vindt u alvast enkele mogelijkheden.

 • Halfsteensverband: Een halfsteensverband is een populaire vorm van sierbestrating. Bij een halfsteensverband leggen wij de stenen zo dat deze elke keer een halve steen verspringen. Op deze manier leggen we iedere keer een verband met de helft van een steen, oftewel een halfsteensverband.

 • Elleboogverband: Bij een elleboogverband worden de tegels of klinkerstenen horizontaal en verticaal gelegd. De bestrating gebeurt op een wisselende manier, waardoor een motief ontstaat in de vorm van een elleboog. Een elleboogverband is vaak strak en is één van de populairste legpatronen bij sierbestrating.

 • Wildverband: Bij een bestrating met een wildpatroon kiest u voor fantasie en creativiteit. Bij een wildverband worden er drie willekeurige formaten stenen met elkaar gecombineerd. U kunt eigenlijk alle kanten op met een wildverband, waardoor er vaak een speels effect ontstaat.

 • Molenwiekverband: Het molenwiekverband is een legverband die goed past bij oudere woningen. Bij dit legverband worden er vier langwerpige stenen om een vierkante steen heen gelegd. Door de vorm lijken de stenen op de wieken van een molen, vandaar de benaming molenwiekverband. Bij deze vorm van bestrating kan er goed worden gevarieerd met kleuren, wat een speels effect geeft.

 • Blokverband: Bij het blokverband worden er meerdere tegels of klinkers gebruikt om een blok te vormen. De stenen worden doorgaans horizontaal gelegd, maar kunnen ook verticaal, diagonaal of verspringend worden gelegd.

 • Visgraatverband: Het visgraatverband is in principe dezelfde manier van bestraten als bij een elleboogverband. Voor de bestrating met een visgraatverband kunt u kiezen uit een enkel of dubbel visgraatverband.

 • Keperverband: Bij een keperverband worden de stenen diagonaal of juist recht op de kant aangesloten. Een keperverband is een redelijk eenvoudige vorm van bestrating waarbij u kiest voor grote stabiliteit. Er dient echter wel rekening gehouden worden met het nodige hakwerk. 

Plan een afspraak

Sierbestrating laten leggen door een professionele stratenmaker?

Op zoek naar een betrouwbaar stratenmakersbedrijf voor de aanleg van uw sierbestrating? Onze stratenmakers zijn vakmannen en hebben veel ervaring. met het bestraten van uw tuin, oprit of terras. Wij komen uw sierbestrating graag leggen.

GRATIS offerte voor sierbestrating leggen Utrecht en omgeving